Bij kinderen valt niet alles in de smaak, maar dit gerecht bijna altijd wel. Het heeft weinig uitgesproken ingrediënten maar smaakt wel erg lekker. Een voedzame maaltijd voor bijvoorbeeld een gewone donderdagavond.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook deze 5 minuten.
Bak de ham of spekjes kort aan. Eventueel kan dit worden overgeslagen.
Meng de eieren, Boursin en room met een garde. Voeg naar smaak zoet en peper toe.
Verdeel de aardappelschijfjes in twee delen en bedek een ovenschaal met schijfjes, nadat deze is ingevet.
Verdeel de broccoli en ham- of spekreepjes over de eerste laag aan aardappelschijfjes.
Verdeel de overige aardappelschijfjes over de ovenschaal en probeer alle broccoli en ham/spek te bedekken.
Voeg gelijkmatig het megsel van ei, room en Boursin toe aan de ovenschaal.
Voeg naar smaak de geraspte kaas toe en plaats de schaal daarna in een voorverwarmde oven voor 30 minuten.
Soms kies ik ervoor om na 20-25 minuten nog wat extra kaas toe te voegen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |